Pellini Espresso Superiore Tradizionale No 42 250g

  • Rodzaj: kawa mielona
  • Skład: Arabica (60%), Robusta (40%)
  • Stopień palenia: średni
  • Zawartość kofeiny: wysoka
  • Palarnia: Włochy
  • Waga: 250g
  • Najlepiej spożyć przed: 05-07-2025
Produkt dostępny w magazynie!
13,49 zł Brutto
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 12,00 zł
sztuki

clear

Koszty dostawy

Darmowa dostawa przy zakupach powyżej 300 złotych - dostępna dla wszystkich form wysyłki.

Forma przesyłkiForma płatnościKoszt dostawyWaga maks.
Pocztex kurier 48 przedpłata 11,50 zł 27 kg
Pocztex kurier 48 pobranie 14,50 zł 27 kg
Przesylka kurierska GLS przedpłata 14,90 zł 27 kg
Przesyłka kurierska GLS pobranie 16,90 zł 27 kg
Paczkomat InPost przedpłata 16,90 zł 8 kg
Pocztex odbiór w punkcie: przedpłata 10,50 zł 20 kg
Pocztex odbiór w punkcie: pobranie 12,50 zł 20 kg
ORLEN Paczka: przedpłata 8,60 zł 10 kg
Odbiór osobisty przelew/pobranie 0,00 zł brak

Formy płatności

formy płatności

Produkty takie jak ekspresy i inne akcesoria możesz kupić na raty z CA Raty (Credit Agricole). CA Raty dostępne są dla przesyłek innych niż pobraniowe.

Sprawdź koszt wysyłki i formy płatności koszty wysyłki

Zamów telefonicznie: 609 088 121

PELLINI ESPRESSO SUPERIORE 42 TRADIZIONALE
charakterystyka kawy

POCHODZENIE

Rodzaj kawy
mielona
Pochodzenie ziaren
Ameryka Południowa
Palarnia
Włochy

SKŁAD I WŁAŚCIWOŚCI

Skład
60% Arabica, 40% Robusta
Stopień palenia
średni
Zawartość kofeiny
wysoka
kawa5.jpg

OPIS PRODUKTU

Pellini Espresso Superiore no. 42 Tradizionale - siła tradycji

Kawa mielona Pellini Espresso Superiore Tradizionale to świetna włoska kawa, będąca mieszanką ziaren Arabica i Robusta w proporcjach 60/40. Jest to propozycja przygotowana z myślą o rodzimym, włoskim rynku. Charakteryzuje sie wyrazistym smakiem i aromatem, a filiżankę wieńczy aksamitna crema. Za sprawą dosyć dużej dawki kofeiny świetnie pobudza, może więc być pomocna jako naturalne wspomaganie podczas sennego poranka lub ciężkiego dnia w pracy. Mielenie preferuje parzenie w kawiarkach, jednak równie dobrze smakuje parzona w ekspresie kolbowym lub tradycyjnymi sposobami.

PREFEROWANE SPOSOBY PRZYGOTOWANIA

EKSPRES AUTOMATYCZNY
Ta kawa doskonale smakuje z ekspresu automatycznego.
EKSPRES KOLBOWY
Posiadacze ekspresów kolbowych, będą zachwyceni jej głębią smaku.
EKSPRES PRZELEWOWY
Parząc ją w ekspresie przelewowym, aromat przyjemnie pobudzi zmysły.
Sposoby parzenia
FRENCH PRESS
Amatorzy kawy "pressowanej" na pewno docenią jej walory.
KAWIARKA
Espresso przygotowane w kawiarce z pewnością Cię nie zawiedzie.
SPOSÓB TRADYCYJNY
Jeśli lubisz tradycyjną "polską parzoną" ta kawa jest dla Ciebie.

PALARNIA KAWY PELLINI

Pellini Cafe można nazwać wzorcem klasycznej, włoskiej firmy rodzinnej. Działalność rozpoczęła jeszcze przed II Wojną Światową, w 1922 roku. Na początku swojej drogi zajmowała sie produkcją ziół leczniczych. Dopiero 1947 roku zmieniła swój profil działalności na obecny, stając się palarnią kawy. Teraz firma Pellini jest w gronie pięciu najwiekszych, z puli około 750 zarejestrowanych palarni kawy na terenie Włoch. Produkuje aż 12 tysiecy ton kawy rocznie.

Pellini wysyła swoje produkty na rynki całego świata, gdzie cieszą się one dużą popularnością, za swoją za jakość i doskonały smak. Ciągle rosnąca liczba zadowolonych klientów marki świadczy o tym, że pasja, zaangażowanie oraz najwyższe standardy marki Pellini, znajdują odzwierciedlenie w uznaniu kupujących.

Masz pytanie? Zadzwoń 609 088 121

PEL.M.TRA.250
8001685122379
41 szt.

Opis

ProducentPellini
Rodzaj kawymielona
SkładArabica (60%) Robusta (40%)
Zawartość kofeinywysoka
Stopień paleniaśredni
Kraj paleniaWłochy
Waga250 g
Najlepiej spożyć przed05-07-2025
Przeznaczeniekawiarka

Pellini Espresso Superiore...

13,49 zł
Komentarze (0)