Brak produktów
Elektryczny młynek z stalowymi...
Producent: Caffe Grano Rodzaj kawy: ziarnista Skład: 100% Arabika Pochodzenie ziaren: Kamerun, Oku Odmiana: Java Blue Mountain, Typica Wysokość uprawy: 1600 – 2200 m n.p.m. Metoda obróbki: mokra Rok zbioru: 2020 Profil smakowy: winogrona, cukier trzcinowy, orzech włoski, mleczna czekolada Profil palenia nadaje się pod wszystkie metody parzenia.
Producent: Caffe Grano Rodzaj kawy: ziarnista Skład: 100% Arabika Pochodzenie ziaren: Gwatemala, Fraijanes / Nueva Santa Rosa Odmiana: Catuai, Bourbon, Caturra Wysokość uprawy: 1800 m n.p.m. Metoda obróbki: mokra Cup score SCA: 85 pkt. (specialty) Profil smakowy: mleczna czekolada, pomarańcza, migdał, karmel Profil palenia nadaje się pod wszystkie metody...
Producent: Caffe Grano Rodzaj kawy: ziarnista Skład: 100% Arabika Pochodzenie ziaren: Brazylia, Cerrado Mineiro Odmiana: Paraiso MG / Mundo Novo Wysokość uprawy: 895 – 1024 m n.p.m. Metoda obróbki: naturalna Profil smakowy: czekolada, karmel, malina Kawa przeznaczona pod ciśnieniowe metody parzenia.
Producent: Caffe Grano Rodzaj kawy: ziarnista Skład: 100% Arabika Pochodzenie ziaren: Peru, Tunquimayo Odmiana: Typica i Catimor Wysokość uprawy: 1800 m n.p.m. Metoda obróbki: mokra Profil smakowy: karmel, pomarańcza, mandarynka Certyfikat: Fairtrade, BIO (organic) Kawa przeznaczona pod wszystkie metody parzenia.
Skład: 100% Arabika Kraj : Etiopia Waga: 250g Obróbka: Natural Region: Yirgacheffe/Oromia Wysokość uprawy: 1700-1900m n.p.m. Nuty: jagoda, truskawka, kakao, skórka cytryny
Producent: Lacava Rodzaj: kawa ziarnista Typ: kawa speciality Skład: 100% Arabika Speciality Single Pochodzenie: Brazylia Stopień palenia: średnio-ciemny kraftowy Profil sensoryczny: marakuja, agrest, czerwone owoce, kakao Speciality Score: 88
Producent: Lacava Rodzaj: kawa ziarnista Typ: kawa speciality Skład: 100% Arabika Speciality Single Pochodzenie: Brazylia Stopień palenia: średnio-ciemny kraftowy Profil sensoryczny: marakuja, agrest, czerwone owoce, kakao Speciality Score: 88
Producent: Lacava Rodzaj: kawa ziarnista Typ: kawa speciality Skład: 100% Arabika Speciality Single Pochodzenie: Brazylia Stopień palenia: średnio-ciemny kraftowy Profil sensoryczny: marakuja, agrest, czerwone owoce, kakao Speciality Score: 88
Producent: Lacava Pochodzenie: Nyeri, Kagumoini Wysokość uprawy: 1700-1800 m n.p.m. Odmiana botaniczna: SL-28, SL-34 Proces obróbki: washed Speciality Score: 88
Producent: Lacava Pochodzenie: El Tambo, Cauca Wysokość uprawy: 1700 - 1900 m. n.p.m. Odmiana botaniczna: Castillo Proces obróbki: natural Speciality Score: 88
Producent: Lacava Region uprawy: Campo Das Vertentes Wysokość uprawy: 900 - 1200 m. n.p.m. Odmiana botaniczna: Yellow Catucai Proces obróbki: natural anaerobic Profil smakowy: czerwone wino, dżem jagodowy, brązowy cukier Speciality Score: 86
Producent: Lacava Region uprawy: Santa Ana, Apaneca Ilamatepeque Wysokość uprawy: 1650-1700 m. n.p.m. Odmiana botaniczna: Bourbon Proces obróbki: Honey Profil smakowy: ciemna czekolada, kajmak, śliwka, brzoskwinia Speciality Score: 87
Producent: Lacava Region uprawy: Gualme Area of Corquin, Copan Wysokość uprawy: 1450 m. n.p.m. Odmiana botaniczna: IHCAFE 90 Proces obróbki: washed Profil smakowy: czarna porzeczka, orzech laskowy, śliwka w czekoladzie Speciality Score: 86
Producent: Costa Coffee Segment: kawa speciality Rodzaj: kawa mielona Waga: 200g Skład: 100% Arabica Stopień palenia: średni Zawartość kofeiny: niska Kraj palenia: Wielka Brytania
<ul><li><b>Skład:</b> 100% Arabica</li><li><b>Kraj:</b> Uganda</li><li><b>Nuty:</b> karmel, cynamon, czekolada</li><li><b>Waga:</b> 250g</li></ul>
<ul><li><b>Skład:</b> 80% Arabica, 20% Robusta</li><li><b>Kraj:</b> Brazylia, Rwanda</li><li><b>Nuty:</b> migdał, czekolada deserowa, miód, orzech włoski</li><li><b>Waga:</b> 250g</li></ul>
Skład: 100% Arabika Cup score SCA: 86 pkt. (specialty) Stopień palenia: omniroast Nuty: czekolada, wanilia, owoce pestkowe Kraj: Peru Region: Dolina Tambopata Wysokość uprawy: 1300 – 1800 m n.p.m. Odmiana: Typica, Bourbon, Caturra Obróbka: Mokra Waga: 250g Metody parzenia: wszystkie
Producent: Caffe Grano Rodzaj kawy: ziarnista Segment: speciality Cup score: 86 s.c. Odmiana: Bourbon Waga: 250g Metoda obróbki: honey Pochodzenie ziaren: Rwanda, Gekenke/Muhondo Profil sensoryczny: jabłko, czarna porzeczka, miód lipowy Przeznaczenie: Chemex, Drip, ekspres przelewowy, french press, aeropress
Producent: Caffe Grano Rodzaj kawy: ziarnista Segment: speciality Profil palenia: omniroast Cup score: 82,5 s.c. Odmiana: SL 14, SL28 Profil sensoryczny: karmel, cynamon, czekolada Pochodzenie ziaren: Uganda (Afryka) Zbiór: kwiecień – lipiec 2021 Metoda obróbki: natural Waga: 250g
Region uprawy: West Sumatra, Kerinci Valley Producent: Lacava Wysokość uprawy: 1200 - 1700 m. n.p.m. Odmiana botaniczna: Various Cultivars Proces obróbki: naturalna
Region uprawy: San Lorenzo El Cubo, Antigua Producent: Lacava Wysokość uprawy: 1200 - 1800 m. n.p.m. Odmiana botaniczna: Bourbon, Caturra Proces obróbki: Yellow Honey
Region uprawy: San Lorenzo El Cubo, Antigua Producent: Lacava Wysokość uprawy: 1200 - 1800 m. n.p.m. Odmiana botaniczna: Bourbon, Caturra Proces obróbki: Yellow Honey
Region uprawy: San Lorenzo El Cubo, Antigua Producent: Lacava Wysokość uprawy: 1200 - 1800 m. n.p.m. Odmiana botaniczna: Bourbon, Caturra Proces obróbki: Yellow Honey
Region uprawy: Sul de Minas, El Perezoso Producent: Lacava Wysokość uprawy: 970 - 1500 m. n.p.m. Odmiana botaniczna: Topazio, Mixed Proces obróbki: Natural