Hojicha to japońska zielona herbata w wyjątkowej odsłonie, która znaczne odbiega od tej klasycznej. Tworzą jej wyselekcjonowane listki zbierane jesienią, a następnie prażone w wysokiej temperaturze, przez co nabierają ciemnobrązowego koloru. Napar to wprost poezja smaku! Obfituje w słodkie, karmelowo-orzechowe nuty i lekko dymny aromat. W procesie prażenie herbata traci znaczną część kofeiny, dzięki czemu można się nią delektować nawet późnym wieczorem.
Poza bogatym bukietem smakowym, Hojicha posiada też cenne właściwości zdrowotne: wzmacnia układ odpornościowy, a także pomaga regulować poziom cholesterolu oraz cukru we krwi.
Całość dopełnia ozdobna, praktyczna puszka idealna na prezent.
Składniki:
Zielona herbata hojicha 100%* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Sposób użycia:
Ilość herbaty: 2-3g na 250ml
Czas parzenia: 1-3 min.
Temperatura parzenia: 75-90 C
Herbatę można zaparzać kilkukrotnie (max 3).