Aitona Blend N8 Espresso Natural 1kg

  • Rodzaj: kawa ziarnista
  • Skład: Arabica (70%), Robusta (30%)
  • Stopień palenia: ciemny
  • Zawartość kofeiny: średnia
  • Palarnia: Hiszpania
  • Data palenia: 16-08-2023
  • Najlepiej spożyć przed: 16-08-2024
Czas wysyłki: zwykle 24 godziny
Produkt dostępny w magazynie!
69,90 zł Brutto
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 69,90 zł
sztuki

clear

Koszty dostawy

Darmowa dostawa przy zakupach powyżej 300 złotych - dostępna dla wszystkich form wysyłki.

Forma przesyłkiForma płatnościKoszt dostawyWaga maks.
Pocztex kurier 48 przedpłata 11,50 zł 27 kg
Pocztex kurier 48 pobranie 14,50 zł 27 kg
Przesylka kurierska GLS przedpłata 14,90 zł 27 kg
Przesyłka kurierska GLS pobranie 16,90 zł 27 kg
Paczkomat InPost przedpłata 16,90 zł 8 kg
Pocztex odbiór w punkcie: przedpłata 10,50 zł 20 kg
Pocztex odbiór w punkcie: pobranie 12,50 zł 20 kg
ORLEN Paczka: przedpłata 8,60 zł 10 kg
Odbiór osobisty przelew/pobranie 0,00 zł brak

Formy płatności

formy płatności

Produkty takie jak ekspresy i inne akcesoria możesz kupić na raty z CA Raty (Credit Agricole). CA Raty dostępne są dla przesyłek innych niż pobraniowe.

Sprawdź koszt wysyłki i formy płatności koszty wysyłki

Zamów telefonicznie: 609 088 121

Cafes Aitona
Aitona Espresso

Cafes Aitona Espresso Natural
hiszpańska kawa w włoskim stylu

Kawa ziarnistaCafes Aitona Blend N° 8 Espresso Natural to mieszanka szlachetnych ziaren Arabica (70%) z Kolumbii, Brazylii i Hondurasu z ugandyjską Robustą (30%). Proporcje zostały dobrane w taki sposób aby jak najlepiej wyważyć walory obu gatunków oraz uwydatnić jak najwięcej walorów smaku i aromatu. Pomimo hiszpańskiego pochodzenia, kawę przygotowano w typowo „włoskim stylu”. Zastosowano powolne, ciemne palenie, zupełnie inne niż w pozostałych kawach tego producenta.

Aitona Espresso cechuje średnio intensywny smak w którym znajdziemy nuty czekolady i migdałów, bez nadmiaru niepożądanej kwasowości. Jest to kawa bardzo uniwersalna. Przygotujemy z niej zarówno aromatyczne espresso, jak i mleczne specjały typu cappuccino lub latte macchiato. Nie sposób pominąć jeszcze jednej, istotnej zalety, jest nią gęsta, trwała crema. Duża zawartość Robusty wpływa na wysoki poziom kofeiny. Nie zawiodą się więc wszyscy Ci, którzy od kawy wymagają solidnego efektu pobudzenia, potrzebnego zwłaszcza o poranku lub w pracy.


CHARAKTERYSTYKA KAWY

POCHODZENIE

Rodzaj kawy
ziarnista
Pochodzenie ziaren
Kolumbia, Brazylia, Honduras, Uganda
Palarnia
Hiszpania

SKŁAD I WŁAŚCIWOŚCI

Skład
70% Arabica, 30% Robusta
Stopień palenia
ciemny
Zawartość kofeiny
średnia
kawa-1.jpg

Kontakt
Ubezpieczenie paczki

PREFEROWANE SPOSOBY PRZYGOTOWANIA

Kawa Cafes Aitona Espresso Natural doskonale nadaje się do większości sposobów parzenia. Przygotujesz ją w ekspresie automatycznym lub kolbowym. A po odpowiednim zmieleniu możemy ją parzyć także w kawiarce, french press'ie, metodami przelewowymi lub tradycyjnymi.

EKSPRES AUTOMATYCZNY
Ta kawa doskonale smakuje z ekspresu automatycznego.
EKSPRES KOLBOWY
Posiadacze ekspresów kolbowych, będą zachwyceni jej głębią smaku.
EKSPRES PRZELEWOWY
Parząc ją w ekspresie przelewowym, aromat przyjemnie pobudzi zmysły.
Sposoby parzenia
FRENCH PRESS
Amatorzy kawy "pressowanej" na pewno docenią jej walory.
KAWIARKA
Espresso przygotowane w kawiarce z pewnością Cię nie zawiedzie.
SPOSÓB TRADYCYJNY
Jeśli lubisz tradycyjną "polską parzoną" ta kawa jest dla Ciebie.

PROFIL SMAKOWY KAWY

Kawa Cafes Aitona Espresso Natural świetnie sprawdzi się w roli klasycznego espresso lub americano, na jej bazie przygotujesz także kawy mleczne typu Latte Macchiato czy Cappucino .

Kawa Aitona
Intensywność (6/10)
★ ★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ ☆
Aromat (6/10)
★ ★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ ☆
Kwasowość (3/10)
★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
Body (6/10)
★ ★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ ☆
NUTY AROMATYCZNE
Czekolada, migdały.

Co to są nuty aromatyczne ?

Można by pomyśleć, że mówiąc o nutach aromatycznych czy smakowych w kawie, mamy na myśli latte z syropem waniliowym lub kawy aromatyzowane, nic podobnego. Nuty aromatyczne to najczęściej subtelne, delikatnie wyczuwalne różnice smaku i aromatu, wyróżniające poszczególne kawy. Te drobne niuanse wynikają przede wszystkim z pochodzenia, warunków klimatycznych i gatunku, ale także procesu przygotowania i palenia ziaren. Idąc nieco na skróty można powiedzieć, że kawa pochodząca z Ameryki Południowej jest delikatnie słodka, w tych z Afryki możemy wyczuć cytrusy lub kwiaty, a azjatyckie odmiany charakteryzuje niższa kwasowość i nuty przypraw. Nie bez znaczenia jest również wysokość, na której uprawiane są krzewy kawowca. Im wyżej położona jest plantacja, ziarna dojrzewają wolniej i mają możliwość wytworzenia większej ilości cukrów i aromatów, dając szlachetniejszy smak. Producenci łączą ze sobą różne ziarna, eksperymentują z procesami palenia, dając nam w ten sposób bukiet różnorodnych nut aromatycznych.


Cafes Aitona - kawa z serca Hiszpanii

Aitona
AIT.Z.ESP.1
8428770169000
4 szt.

Opis

ProducentAitona
Rodzaj kawyziarnista
Skład Arabica (70%) Robusta (30% )
Zawartość kofeinyśrednia
Stopień paleniaciemny
Pochodzenie ziarenKolumbia, Brazylia, Honduras, Uganda
Kraj paleniaHiszpania
Waga1 kg
Data palenia16-08-2023
Najlepiej spożyć przed16-08-2024
Przeznaczenieekspres automatyczny
ekspres kolbowy
kawa uniwersalna
PrzechowywaniePrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Aitona Blend N8 Espresso...

69,90 zł
Komentarze (0)