San Salvador Caffe Bio 500g

  • Rodzaj: kawa ziarnista
  • Skład: Arabica (85%), Robusta (15%)
  • Stopień palenia: średni
  • Zawartość kofeiny: niska
  • Palarnia: Włochy
  • Najlepiej spożyć przed: 28-02-2025
Produkt dostępny w magazynie!
65,01 zł Brutto
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 65,01 zł
sztuki

clear

Koszty dostawy

Darmowa dostawa przy zakupach powyżej 300 złotych - dostępna dla wszystkich form wysyłki.

Forma przesyłkiForma płatnościKoszt dostawyWaga maks.
Pocztex kurier 48 przedpłata 11,50 zł 27 kg
Pocztex kurier 48 pobranie 14,50 zł 27 kg
Przesylka kurierska GLS przedpłata 14,90 zł 27 kg
Przesyłka kurierska GLS pobranie 16,90 zł 27 kg
Paczkomat InPost przedpłata 16,90 zł 8 kg
Pocztex odbiór w punkcie: przedpłata 10,50 zł 20 kg
Pocztex odbiór w punkcie: pobranie 12,50 zł 20 kg
ORLEN Paczka: przedpłata 8,60 zł 10 kg
Odbiór osobisty przelew/pobranie 0,00 zł brak

Formy płatności

formy płatności

Produkty takie jak ekspresy i inne akcesoria możesz kupić na raty z CA Raty (Credit Agricole). CA Raty dostępne są dla przesyłek innych niż pobraniowe.

Sprawdź koszt wysyłki i formy płatności koszty wysyłki

Zamów telefonicznie: 609 088 121

Kawa San Salvador
san salvador Bio

San Salvador Bio
kawa z upraw ekologicznych

Kawa ziarnista San Salvador Bio to mieszanka oparta głównie o ziarna gatunku Arabica (85%) z Ameryki Południowej i Środkowej, z niewielkim dodatkiem azjatyckiej i afrykańskiej Robusty. Surowiec pochodzi z plantacji wykorzystujących jedynie ekologiczne formaty upraw. Poprzez tradycyjne procesy, zgodne z włoską sztuką rzemieślniczą, nadano im średni profil palenia. Uwolnione podczas mielenia ziaren olejki eteryczne roztaczają przyjemny kwiatowo-owocowy aromat. Przygotowane na jej bazie espresso zachwyca wyważonym połączeniem owocowej słodyczy i kwasowości. Niska zawartość kofeiny pozwala cieszyć się jej smakiem wielokrotnie w ciągu dnia, nawet podczas wieczornego relaksu.


CHARAKTERYSTYKA KAWY

POCHODZENIE

Rodzaj kawy
ziarnista
Pochodzenie ziaren
Ameryka Południowa i Środkowa, Azja, Afryka
Palarnia
Włochy

SKŁAD I WŁAŚCIWOŚCI

Skład
85% Arabica, 15% Robusta
Stopień palenia
średni
Zawartość kofeiny
niska
kawa-1.jpg

Kontakt
Ubezpieczenie paczki

Certyfikat jakości

San Salvador Bio posiada certyfikat ICEA.

San Salvador Bio to mieszanka certyfikowana przez ICEA, posiada także oznaczenie logotypem Euro Leaf. Jest to europejski program certyfikacji, prowadzony pod jurysdykcją Komisji Europejskiej, zajmujący się produktami uprawianymi i przetwarzanymi w zgodzie z zasadami ochrony środowiska. Dla klienta lub partnera handlowego, stanowi on gwarancję, że produkt oznaczony tym logiem został pozyskany i przetworzony w sposób zrównoważony.


PREFEROWANE SPOSOBY PRZYGOTOWANIA

Kawa San Salvador Bio nadaje się do większości sposobów parzenia. Sprawdzi się zarówno przygotowana w ekspresie automatycznym czy kolbowym, jak i w kawiarce, french pressie lub metodami przelewowymi.

EKSPRES AUTOMATYCZNY
Ta kawa doskonale smakuje z ekspresu automatycznego.
EKSPRES KOLBOWY
Posiadacze ekspresów kolbowych, będą zachwyceni jej głębią smaku.
EKSPRES PRZELEWOWY
Parząc ją w ekspresie przelewowym, aromat przyjemnie pobudzi zmysły.
Sposoby parzenia
FRENCH PRESS
Amatorzy kawy "pressowanej" na pewno docenią jej walory.
KAWIARKA
Espresso przygotowane w kawiarce z pewnością Cię nie zawiedzie.
SPOSÓB TRADYCYJNY
Jeśli lubisz tradycyjną "polską parzoną" ta kawa jest dla Ciebie.

PROFIL SMAKOWY KAWY

Kawa San Salvador Bio idealnie sprawdzi się w formie klasycznego espresso, a także kaw mlecznych typu Latte Macchiato czy Cappucino. Charakteryzuje się bogatym i złożonym smakiem, w którym znajdziemy  zrównoważone połączenie słodyczy i kwasowości i owocowo-kwiatowe nuty aromatyczne.

Kawa Meseta
Intensywność (5/10)
★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
Aromat (7/10)
★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆
Kwasowość (4/10)
★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
Body (6/10)
★ ★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ ☆
NUTY AROMATYCZNE
Owoce, kwiaty.

Co to są nuty aromatyczne ?

Można by pomyśleć, że mówiąc o nutach aromatycznych czy smakowych w kawie, mamy na myśli latte z syropem waniliowym lub kawy aromatyzowane, nic podobnego. Nuty aromatyczne to najczęściej subtelne, delikatnie wyczuwalne różnice smaku i aromatu, wyróżniające poszczególne kawy. Te drobne niuanse wynikają przede wszystkim z pochodzenia, warunków klimatycznych i gatunku, ale także procesu przygotowania i palenia ziaren. Idąc nieco na skróty można powiedzieć, że kawa pochodząca z Ameryki Południowej jest delikatnie słodka, w tych z Afryki możemy wyczuć cytrusy lub kwiaty, a azjatyckie odmiany charakteryzuje niższa kwasowość i nuty przypraw. Nie bez znaczenia jest również wysokość, na której uprawiane są krzewy kawowca. Im wyżej położona jest plantacja, ziarna dojrzewają wolniej i mają możliwość wytworzenia większej ilości cukrów i aromatów, dając szlachetniejszy smak. Producenci łączą ze sobą różne ziarna, eksperymentują z procesami palenia, dając nam w ten sposób bukiet różnorodnych nut aromatycznych.


San Salvador Caffe

San Salvador Caffe


Palarnia San Salvador powstała w 1996 roku w miejscowości Villa di Tirano, we włoskim regionie Lombardia. To tam rodzina Biancotti, na bazie ziaren pochodzących między innymi z Kostaryki, Gwatemali, Brazylii, Salwadoru, jak również z Indii czy Afryki , tworzy mieszanki swoich kaw. Ziarna są mieszane i powoli wypalane tradycyjnymi metodami, w stałej temperaturze, aby stworzyć najwyższej jakości, prawdziwe, włoskie espresso.

Gwarancja jakości jest wynikiem nieprzerwanego, starannego doboru ziaren kawy. Od tworzenia mieszanek przed wypalaniem, przez sam proces wypalania kawy, aż do paczkowania, wszystkie fazy przetwarzania są wykonywane zgodnie z wymogami ceryfikacji INEI.

San Salvador
SAL.Z.BIO.500
4 szt.

Opis

ProducentSan Salvador
Rodzaj kawyziarnista
SkładArabica (85%) Robusta (15%)
Zawartość kofeinyniska
Stopień paleniaśredni
CertyfikatICEA
Kraj paleniaWłochy
Najlepiej spożyć przed28-02-2025

Mogą Cię zainteresować

San Salvador Caffe Bio 500g

65,01 zł
Komentarze (0)