Attibassi Espresso Italiano Miscela 1918 1kg

  • Rodzaj: kawa ziarnista
  • Skład: Arabica (50%), Robusta (50%)
  • Stopień palenia: średni
  • Zawartość kofeiny: wysoka
  • Palarnia: Włochy
  • Data palenia: 14-10-2022
  • Najlepiej spożyć przed: 03-10-2024
Przykro nam, produktu nie ma obecnie na stanie.

109,00 zł Brutto
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 109,00 zł
sztuki

clear

Koszty dostawy

Darmowa dostawa przy zakupach powyżej 300 złotych - dostępna dla wszystkich form wysyłki.

Forma przesyłkiForma płatnościKoszt dostawyWaga maks.
Pocztex kurier 48 przedpłata 11,50 zł 27 kg
Pocztex kurier 48 pobranie 14,50 zł 27 kg
Przesylka kurierska GLS przedpłata 14,90 zł 27 kg
Przesyłka kurierska GLS pobranie 16,90 zł 27 kg
Paczkomat InPost przedpłata 16,90 zł 8 kg
Pocztex odbiór w punkcie: przedpłata 10,50 zł 20 kg
Pocztex odbiór w punkcie: pobranie 12,50 zł 20 kg
ORLEN Paczka: przedpłata 8,60 zł 10 kg
Odbiór osobisty przelew/pobranie 0,00 zł brak

Formy płatności

formy płatności

Produkty takie jak ekspresy i inne akcesoria możesz kupić na raty z CA Raty (Credit Agricole). CA Raty dostępne są dla przesyłek innych niż pobraniowe.

Sprawdź koszt wysyłki i formy płatności koszty wysyłki

Zamów telefonicznie: 609 088 121

Kawa Attibassi
Attibassi Crema d'Oro

Attibassi Espresso Italiano Miscela 1918
klasyk włoskiej sztuki palenia kawy

Kawa ziarnista Attibassi Espresso Italiano Miscela 1918 to uśmiech w stronę klasycznych włoskich kaw, stanowi ją zrównoważona mieszanka ziaren gatunku Arabica z Ameryki Południowej i Środkowej, oraz Robusta pochodzącą z plantacji w Azji i Afryce.

Ziarna poddano tradycyjnemu, średniemu paleniu, zgodnie z zasadami włoskiej sztuki rzemieślniczej. Efektem jest harmonijna mieszanka o średnio intensywnym smaku i bogatym aromacie, w których znajdziemy nuty migdałów, czekolady oraz subtelną owocowość. Przygotowane na jej bazie espresso oferuje intensywny aromat, pełne body i obfitą, trwałą cremę. Świetnie łączy się z mlekiem, dając w efekcie pyszne mleczne specjały takie jak cappuccino czy latte. Duża zawartość Robusty zapewnia solidny zastrzyk kofeinowego pobudzenia.

Arabika: Brazylia, Kolumbia, Gwatemala, Kostaryka, Nikaragua*
Robusta: Kongo, Wietnam, Togo, Kamerun, Indie, Indonezja*
*Pochodzenie z jakiegokolwiek z wymienionych krajów w zależności od dostępności ziaren.


CHARAKTERYSTYKA KAWY

POCHODZENIE

Rodzaj kawy
ziarnista
Pochodzenie ziaren
Ameryka Południowa i Środkowa, Azja, Afryka
Palarnia
Włochy

SKŁAD I WŁAŚCIWOŚCI

Skład
50% Arabica, 50% Robusta
Stopień palenia
średni
Zawartość kofeiny
duża
kawa-1.jpg

Kontakt
Ubezpieczenie paczki

PREFEROWANE SPOSOBY PRZYGOTOWANIA

Kawa Attibassi Espresso Italiano Miscela 1918 doskonale nadaje się do większości sposobów parzenia. Zachwyci Cię swoim smakiem i aromatem przygotowana w ekspresie automatycznym czy kolbowym, a odpowiednio zmielona, będzie również smakowała zaparzona w kawiarce, french press'ie lub metodami tradycyjnymi.

EKSPRES AUTOMATYCZNY
Ta kawa doskonale smakuje z ekspresu automatycznego.
EKSPRES KOLBOWY
Posiadacze ekspresów kolbowych, będą zachwyceni jej głębią smaku.
EKSPRES PRZELEWOWY
Parząc ją w ekspresie przelewowym, aromat przyjemnie pobudzi zmysły.
Sposoby parzenia
FRENCH PRESS
Amatorzy kawy "pressowanej" na pewno docenią jej walory.
KAWIARKA
Espresso przygotowane w kawiarce z pewnością Cię nie zawiedzie.
SPOSÓB TRADYCYJNY
Jeśli lubisz tradycyjną "polską parzoną" ta kawa jest dla Ciebie.

PROFIL SMAKOWY KAWY

Kawa Attibassi Espresso Italiano Miscela 1918 idealnie sprawdzi się w formie mocnego espresso, a także kaw mlecznych typu Latte Macchiato czy Cappucino. Charakteryzuje się średnio intensywnym smakiem, w którym znajdziemy nuty migdałów, czekolady i owoców. Nie można zapomnieć też o gęstej, trwałej cremie.

Kawa Attibassi
Intensywność (8/10)
★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆
Aromat (7/10)
★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆
Słodycz (5/10)
★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
Body (8/10)
★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆
NUTY AROMATYCZNE
Migdały, czekolada, owoce.

Co to są nuty aromatyczne ?

Można by pomyśleć, że mówiąc o nutach aromatycznych czy smakowych w kawie, mamy na myśli latte z syropem waniliowym lub kawy aromatyzowane, nic podobnego. Nuty aromatyczne to najczęściej subtelne, delikatnie wyczuwalne różnice smaku i aromatu, wyróżniające poszczególne kawy. Te drobne niuanse wynikają przede wszystkim z pochodzenia, warunków klimatycznych i gatunku, ale także procesu przygotowania i palenia ziaren. Idąc nieco na skróty można powiedzieć, że kawa pochodząca z Ameryki Południowej jest delikatnie słodka, w tych z Afryki możemy wyczuć cytrusy lub kwiaty, a azjatyckie odmiany charakteryzuje niższa kwasowość i nuty przypraw. Nie bez znaczenia jest również wysokość, na której uprawiane są krzewy kawowca. Im wyżej położona jest plantacja, ziarna dojrzewają wolniej i mają możliwość wytworzenia większej ilości cukrów i aromatów, dając szlachetniejszy smak. Producenci łączą ze sobą różne ziarna, eksperymentują z procesami palenia, dając nam w ten sposób bukiet różnorodnych nut aromatycznych.


Attibassi - doskonała kawa z Bolonii

Attibassi Caffe


Attibassi jest jedną z marek Grupy Co.ind. Założona w 1961 roku Grupa Co.ind jest dziś jedną z największych palarni kawy we Włoszech (ponad 6.000 ton kawy rocznie, co stawia ją na szóstym miejscu w tym kraju).

Co.ind posiada 5 zakładów we Włoszech, z obrotem przewyższającym 150 milionów euro. Zatrudnia ponad 600 pracowników. Jest liderem sektora kawy dla hipermarketów. Jednym z wyborów strategicznych firmy jest zróżnicowanie oferty komercyjnej poprzez produkcję kawy markowej, takiej jak Attibassi oraz produkcję innych produktów zarówno spożywczych jak i chemicznych.

Kontrola procesów produkcyjnych marki Attibassi, zaczyna się w momencie zbiorów w krajach pochodzenia. Po przybyciu do Włoch, kawa jest poddawana następnym kontrolom w odpowiednich do tego celu laboratoriach, gdzie przechodzi szereg testów smakowych i chemicznych, aby zweryfikować jej jakość.

Attibassi
ATT.Z.MIS.1
8001730180026

Opis

ProducentAttibasi
Rodzaj kawyziarnista
SkładArabica (50%) Robusta (50%)
Zawartość kofeinywysoka
Stopień paleniaśredni
Kraj paleniaWłochy
Waga1 kg
Data palenia14-10-2022
Najlepiej spożyć przed03-10-2024
Przeznaczenieekspres automatyczny
ekspres kolbowy
french press
kawiarka
PrzechowywaniePrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Mogą Cię zainteresować

Attibassi Espresso Italiano...

109,00 zł
Komentarze (0)