San Salvador Miscela Bar Marrone 1kg

  • Rodzaj: kawa ziarnista
  • Skład: Arabica (55%), Robusta (45%)
  • Stopień palenia: średni
  • Zawartość kofeiny: wysoka
  • Palarnia: Włochy
  • Najlepiej spożyć przed: 31-10-2023
Produkt dostępny w magazynie!

Zamów teraz, a przesyłkę nadamy o 14:00 dziś

Ostatnie sztuki w magazynie
99,00 zł Brutto
sztuki

clear

Koszty dostawy

Darmowa dostawa przy zakupach powyżej 300 złotych - dostępna dla wszystkich form wysyłki.

Forma przesyłkiForma płatnościKoszt dostawyWaga maks.
Pocztex kurier 48 przedpłata 11,50 zł 27 kg
Paczkomat InPost przedpłata 12,50 zł 8 kg
Przesylka kurierska FedEx przedpłata 14,00 zł 27 kg
Odbiór w punkcie: Poczta, Żabka, Biedronka, Orlen, kiosk Ruchu przedpłata 10,50 zł 20 kg
Przesyłka kurierska FedEx pobranie 17,00 zł 27 kg
Pocztex kurier 48 pobranie 13,50 zł 27 kg
Odbiór w punkcie: Poczta, Żabka, Biedronka, Orlen, kiosk Ruchu pobranie 12,50 zł 20 kg
Odbiór osobisty przelew/pobranie 0,00 zł brak

Formy płatności

formy płatności

Produkty takie jak ekspresy i inne akcesoria możesz kupić na raty z CA Raty (Credit Agricole). CA Raty dostępne są dla przesyłek innych niż pobraniowe.

Sprawdź koszt wysyłki i formy płatności koszty wysyłki

Zamów telefonicznie: 609 088 121

Promocja O'ccaffe
Excellent Tea
Kawa San Salvador
San Salvador Marrone

San Salvador Miscela Bar Marrone
wyrazista baza mlecznych specjałów

Kawa ziarnista San Salvador Miscela Bar Marrone to kompozycja ziaren gatunku Arabica (55%) z plantacji w Ameryce Południowej i Środkowej, oraz azjatyckiej i afrykańskiej Robusty. Palona w stopniu średnim, według zasad włoskiej sztuki rzemieślniczej.

San Salvador Miscela Bar Marrone, oferuje wyrazisty smak, w którym przenikają się owocowa słodycz Arabiki z korzennymi nutami Robusty. Nie posiada nadmiernej goryczki i kwasowości. Gęsta crema sprawia, że picie kawy staje się jeszcze przyjemniejsze. Duża zawartość kofeiny oferuje solidny efekt pobudzenia. Doskonała na senne poranki lub jako zastrzyk energii w pracy. Sprawdzi się w formie mocnego espresso, ale szczególnie polecana jest jako baza mlecznych specjałów typu Latte Macchiato lub Cappuccino.


CHARAKTERYSTYKA KAWY

POCHODZENIE

Rodzaj kawy
ziarnista
Pochodzenie ziaren
Ameryka Południowa i Środkowa, Azja, Afryka
Palarnia
Włochy

SKŁAD I WŁAŚCIWOŚCI

Skład
55% Arabica, 45% Robusta
Stopień palenia
średni
Zawartość kofeiny
wysoka
kawa-1.jpg

Kontakt
Ubezpieczenie paczki

PREFEROWANE SPOSOBY PRZYGOTOWANIA

Kawa San Salvador Miscela Bar Marrone nadaje się do większości sposobów parzenia. Sprawdzi się zarówno przygotowana w ekspresie automatycznym czy kolbowym, jak i w kawiarce, french pressie lub metodami przelewowymi.

EKSPRES AUTOMATYCZNY
Ta kawa doskonale smakuje z ekspresu automatycznego.
EKSPRES KOLBOWY
Posiadacze ekspresów kolbowych, będą zachwyceni jej głębią smaku.
EKSPRES PRZELEWOWY
Parząc ją w ekspresie przelewowym, aromat przyjemnie pobudzi zmysły.
Sposoby parzenia
FRENCH PRESS
Amatorzy kawy "pressowanej" na pewno docenią jej walory.
KAWIARKA
Espresso przygotowane w kawiarce z pewnością Cię nie zawiedzie.
SPOSÓB TRADYCYJNY
Jeśli lubisz tradycyjną "polską parzoną" ta kawa jest dla Ciebie.

PROFIL SMAKOWY KAWY

Kawa San Salvador Miscela Bar Marrone sprawdzi się w formie mocnego espresso, ale jej prawdziwym królestwem są kawy mleczne typu Latte Macchiato czy Cappucino. Charakteryzuje się intensywnym smakiem, w którym ściera się ze sobą połączenie słodyczy owoców i nut korzennych przypraw.

Kawa San salvador
Intensywność (7/10)
★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆
Aromat (6/10)
★ ★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ ☆
Kwasowość (4/10)
★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
Body (7/10)
★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆
NUTY AROMATYCZNE
Owoce, przyprawy korzenne.

Co to są nuty aromatyczne ?

Można by pomyśleć, że mówiąc o nutach aromatycznych czy smakowych w kawie, mamy na myśli latte z syropem waniliowym lub kawy aromatyzowane, nic podobnego. Nuty aromatyczne to najczęściej subtelne, delikatnie wyczuwalne różnice smaku i aromatu, wyróżniające poszczególne kawy. Te drobne niuanse wynikają przede wszystkim z pochodzenia, warunków klimatycznych i gatunku, ale także procesu przygotowania i palenia ziaren. Idąc nieco na skróty można powiedzieć, że kawa pochodząca z Ameryki Południowej jest delikatnie słodka, w tych z Afryki możemy wyczuć cytrusy lub kwiaty, a azjatyckie odmiany charakteryzuje niższa kwasowość i nuty przypraw. Nie bez znaczenia jest również wysokość, na której uprawiane są krzewy kawowca. Im wyżej położona jest plantacja, ziarna dojrzewają wolniej i mają możliwość wytworzenia większej ilości cukrów i aromatów, dając szlachetniejszy smak. Producenci łączą ze sobą różne ziarna, eksperymentują z procesami palenia, dając nam w ten sposób bukiet różnorodnych nut aromatycznych.


San Salvador Caffe

San Salvador Caffe


Palarnia San Salvador powstała w 1996 roku w miejscowości Villa di Tirano, we włoskim regionie Lombardia. To tam rodzina Biancotti, na bazie ziaren pochodzących między innymi z Kostaryki, Gwatemali, Brazylii, Salwadoru, jak również z Indii czy Afryki , tworzy mieszanki swoich kaw. Ziarna są mieszane i powoli wypalane tradycyjnymi metodami, w stałej temperaturze, aby stworzyć najwyższej jakości, prawdziwe, włoskie espresso.

Gwarancja jakości jest wynikiem nieprzerwanego, starannego doboru ziaren kawy. Od tworzenia mieszanek przed wypalaniem, przez sam proces wypalania kawy, aż do paczkowania, wszystkie fazy przetwarzania są wykonywane zgodnie z wymogami ceryfikacji INEI.

San Salvador
SAL.Z.MAR.1
8003159000503
1 sztuki

Opis

ProducentSan Salvador
Rodzaj kawyziarnista
SkładArabica (55%) Robusta (45%)
Zawartość kofeinywysoka
Stopień paleniajasny
Kraj paleniaWłochy
Waga1 kg
Najlepiej spożyć przed31-10-2023
PrzechowywaniePrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Mogą Cię zainteresować

San Salvador Miscela Bar...

99,00 zł