Johan & Nyström Sumatra Gayo 500g

  • Producent: Johan & Nystrom
  • Rodzaj kawy: ziarnista
  • Segment: kawa speciality
  • Skład: 100% Arabika
  • Pochodzenie ziaren: Indonezja (Sumatra)
  • Obróbka: washed
  • Stopień palenia: ciemny
  • Waga: 500g

  • Data palenia: 28-11-2022
  • Najlepiej spożyć przed: 28-11-2023
Przykro nam, produktu nie ma obecnie na stanie.

79,00 zł Brutto
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 79,00 zł
sztuki

clear

Koszty dostawy

Darmowa dostawa przy zakupach powyżej 300 złotych - dostępna dla wszystkich form wysyłki.

Forma przesyłkiForma płatnościKoszt dostawyWaga maks.
Pocztex kurier 48 przedpłata 11,50 zł 27 kg
Pocztex kurier 48 pobranie 14,50 zł 27 kg
Przesylka kurierska GLS przedpłata 14,90 zł 27 kg
Przesyłka kurierska GLS pobranie 16,90 zł 27 kg
Paczkomat InPost przedpłata 16,90 zł 8 kg
Pocztex odbiór w punkcie: przedpłata 10,50 zł 20 kg
Pocztex odbiór w punkcie: pobranie 12,50 zł 20 kg
ORLEN Paczka: przedpłata 8,60 zł 10 kg
Odbiór osobisty przelew/pobranie 0,00 zł brak

Formy płatności

formy płatności

Produkty takie jak ekspresy i inne akcesoria możesz kupić na raty z CA Raty (Credit Agricole). CA Raty dostępne są dla przesyłek innych niż pobraniowe.

Sprawdź koszt wysyłki i formy płatności koszty wysyłki

Zamów telefonicznie: 609 088 121

JOHAN & NYSTROM SUMATRA GAYO
charakterystyka kawy

PODSTAWOWE DANE

Rodzaj kawy
ziarnista
Skład
100% Arabica
Waga
500g

POCHODZENIE

Pochodzenie ziaren
Indonezja (Sumatra)
Odmiana botaniczna
Caturra, Ateng, Jember Typica
Wysokość upraw
1300 m n.p.m.

WŁAŚCIWOŚCI

Obróbka
washed
Stopień palenia
ciemny
Palarnia
Szwecja

OPIS PRODUKTU

Johan & Nystrom Sumatra Gayo - kawa segmentu Speciality

Kawa ziarnista Johan & Nystrom Sumatra Gayo, to najwyższej jakości 100% Arabica Single Origin, pochodząca z sumatrzańskiego regionu Aceh. Ziarna te otrzymały powyżej 80, na 100 możliwych do zdobycia, punktów w skali SCA, co sprawia, że zaliczana jest do segmentu Speciality. Region Aceh jest najdalej na północ wysuniętą częścią wyspy Sumatra. Za sprawą bliskości równika, panujące tam warunki klimatyczne dają krzewom kawowca doskonałe warunki wzrostu i dojrzewania, a zbiory mogą się odbywać nawet kilka razy w ciągu roku. Tym co wyróżnia kawę Gayo, jest proces Giling Basah. Jest stosowany jedynie na Sumatrze i reszcie Indonezji ze względu na ich wilgotny klimat. Jest to proces mycia o specyficznej procedurze, w którym po usunięciu skórki i miąższu, kawę suszy się do wilgotności około 25-30% zamiast „normalnej” 10-12%. Przyspiesza to sam proces i nadaje oryginalny, pikantny smak.

Kawa Johan & Nystrom Sumatra Gayo charakteryzuje ciemny profil palenia ziaren, oraz wyrazisty aromat przypraw korzennych i świeżych fig. Posiada bogaty, doskonale wyważony smak, który sprosta oczekiwaniom nawet najbardziej wymagających koneserów tego napoju. Jej przeznaczeniem są metody alternatywne, takie jak jak: dripper, chemex czy aeropress.

NUTY SMAKOWE: gorzka czekolada, przyprawy korzenne, figi

Produkt posiada certyfikat sprawiedliwego handlu FairTrade oraz proekologiczne oznaczenie EuroLeaf.

PREFEROWANE SPOSOBY PRZYGOTOWANIA

EKSPRES KOLBOWY
Posiadacze ekspresów kolbowych, będą zachwyceni jej głębią smaku.
KAWIARKA
Espresso przygotowane w kawiarce z pewnością Cię nie zawiedzie.
FRENCH PRESS
Amatorzy kawy "pressowanej" na pewno docenią jej walory.
Sposoby parzenia
EKSPRES PRZELEWOWY
Parząc ją w ekspresie przelewowym, aromat przyjemnie pobudzi zmysły.
AEROPRESS
Aeropress "wyciśnie" z tej kawy wszystko, co najlepsze.
DRIPPER, CHEMEX
Ta kawa parzona metodami przelewowymi smakuje doskonale.

PALARNIA KAWY JOHAN & NYSTROM

Palarnia Johan & Nystrom jest dziełem grupy pasjonatów coffee culture, których mottem przewodnim jest tworzenie lepszego "kawowego świata". Doskonalenie, wprowadzanie innowacyjnych rozwiązań i poprawianie jakości. Prowadzenie działalności opartej nie tylko o relacje biznesowe, ale także przyjacielskie. Tworzenie więzi z plantatorami, którzy rozumieją i podzielają ich ideały. Troska o środowisko naturalne i jednocześnie najwyższą jakość produktów. Dobrze zoptymalizowane procesy, bazujące na wiedzy plantatorów i doświadczeniu roasterów. Ostatecznym efektem takiego działania jest filiżanka pysznej kawy, w której najmniejsze detale związane z pochodzeniem ziarna, zbiorami i procesami obróbki są uwydatnione w najlepszy sposób.

Masz pytanie? Zadzwoń 609 088 121

JOH.Z.SUM.500
7350045064530

Opis

ProducentJohan & Nyström
Segmentkawa speciality
single origin
Rodzaj kawyziarnista
SkładArabica (100%)
Zawartość kofeinyniska
Stopień paleniaciemny
Pochodzenie ziarenIndonezja
Indonezja
CertyfikatEuroLeaf
Fairtrade
Kraj paleniaSzwecja
Waga500 g
Data palenia28-11-2022
Najlepiej spożyć przed28-11-2023
PrzeznaczenieDrip (metody alternatywne)
aeropress
chemex
dripper
ekspres przelewowy
french press

Johan & Nyström Sumatra...

79,00 zł
Komentarze (0)