-
KAWA
Kawowe BestSellery
-
HERBATA
POLECANE:
Skrzynka herbat Sir William's Tea 90 szt
125,00 złMoya Matcha - zestaw startowy Haru
189,00 złMagia Świąt 40g - Fruits Collection
7,00 zł 10,00 złPrzy Kominku 40g - Essential Collections
9,80 zł 14,00 zł -
YERBA MATE
NASZE PROPOZYCJE:
-
SŁODKOŚCI
-
NA PREZENT
NA KAŻDĄ OKAZJĘ
Skrzynka herbat Sir William's Tea 90 szt
125,00 zł119,99 zł -
EKSPRESY
Nivona CafeRomatica 759 HIT CENOWY
2 769,00 zł 2 999,00 złMelitta Purista F23/0-102 czarny + 2kg kawy GRATIS
1 680,00 zł 1 899,00 zł599,00 zł1 450,00 zł -
FILTRY
- CHEMIA
-
AKCESORIA
- NIŻSZA CENA * OKAZJE *
Koszyk zakupów
Koszyk zakupów
-
-
Skrzynka herbat Sir William's Tea 90 szt
125,00 złMoya Matcha - zestaw startowy Haru
189,00 złMagia Świąt 40g - Fruits Collection
7,00 zł 10,00 złPrzy Kominku 40g - Essential Collections
9,80 zł 14,00 zł -
-
-
Skrzynka herbat Sir William's Tea 90 szt
125,00 zł119,99 zł -
Nivona CafeRomatica 759 HIT CENOWY
2 769,00 zł 2 999,00 złMelitta Purista F23/0-102 czarny + 2kg kawy GRATIS
1 680,00 zł 1 899,00 zł599,00 zł1 450,00 zł -
-
Mehmet Efendi Colombian Filter Coffee 1000g
- Rodzaj: kawa ziarnista
- Skład: 100% Arabica
- Stopień palenia: średni
- Zawartość kofeiny: niska
- Palarnia: Turcja
- Opakowanie: 1000g
- Najlepiej spożyć przed: 31-07-2024
Koszty dostawy
Darmowa dostawa przy zakupach powyżej 300 złotych - dostępna dla wszystkich form wysyłki.
Forma przesyłki | Forma płatności | Koszt dostawy | Waga maks. |
---|---|---|---|
Pocztex kurier 48 | przedpłata | 11,50 zł | 27 kg |
Pocztex kurier 48 | pobranie | 14,50 zł | 27 kg |
Przesylka kurierska GLS | przedpłata | 14,90 zł | 27 kg |
Przesyłka kurierska GLS | pobranie | 16,90 zł | 27 kg |
Paczkomat InPost | przedpłata | 16,90 zł | 8 kg |
Pocztex odbiór w punkcie: | przedpłata | 10,50 zł | 20 kg |
Pocztex odbiór w punkcie: | pobranie | 12,50 zł | 20 kg |
ORLEN Paczka: | przedpłata | 8,60 zł | 10 kg |
Odbiór osobisty | przelew/pobranie | 0,00 zł | brak |
Formy płatności
Produkty takie jak ekspresy i inne akcesoria możesz kupić na raty z CA Raty (Credit Agricole). CA Raty dostępne są dla przesyłek innych niż pobraniowe.
Zamów telefonicznie: 609 088 121
MEHMET EFENDI COLOMBIAN FILTER COFFEE
charakterystyka kawy
DANE PODSTAWOWE
Rodzaj kawy ziarnista |
|
Opakowanie 1000g |
|
Palarnia Turcja |
SKŁAD I WŁAŚCIWOŚCI
Skład 100% Arabica |
|
Stopień palenia średni |
|
Zawartość kofeiny niska |
OPIS PRODUKTU
Kawa ziarnista Mehmet Efendi Colombian Filter Coffee- tradycyjna turecka
Kawa ziarnista Mehmet Efendi Colombian Filter Coffee to oryginalna turecka kawa mielona, produkowana przez markę Kurukahveci, będącą jedną z najpopularniejszych w Turcji. Została oparta wyłącznie o najwyższej jakości kolumbijskie ziarna gatunku Arabica (100%), które poddano tradycyjnemu, średniemu paleniu.
Ta niezwykle aromatyczna i klimatyczna propozycja, stworzona pod parzenie metodami przelewowymi, a po bardzo drobnym zmieleniu również do parzenia w rytualnym, tureckim tygielku cezve.
PREFEROWANE SPOSOBY PRZYGOTOWANIA
EKSPRES AUTOMATYCZNY Ta kawa doskonale smakuje z ekspresu automatycznego. |
|
EKSPRES KOLBOWY Posiadacze ekspresów kolbowych, będą zachwyceni jej głębią smaku. |
|
EKSPRES PRZELEWOWY Parząc ją w ekspresie przelewowym, aromat przyjemnie pobudzi zmysły. |
KAWIARKA Espresso przygotowane w kawiarce z pewnością Cię nie zawiedzie. |
|
DRIPPER , CHEMEX Metody przelewowe to dla niej środowisko idealne. |
|
PO TURECKU Parzona w tygielku, zabierze Cię w klimatyczną podróż smaków. |
KAWA PO TURECKU
Turecka kawa to nie tylko napój, to dziedzictwo narodowe, co zostało potwierdzone w 2013 roku poprzez wpisanie jej na listę niematerialnego dziedzictwa kulturowego ludzkości UNESCO. Świeżo palone ziarna kawy są mielone na drobny proszek, następnie zalane wodą z dodatkiem cukru i gotowane na wolnym ogniu, w tygielku "cezve". Pije się ją przede wszystkim w kawiarniach, gdzie jest podawana w małych filiżankach wraz ze szklanką czystej wody. Jest elementem tureckiego stylu życia, gdzie zaproszenie na kawę jest jednocześnie zaproszeniem do rozmowy. Ta mocno osadzona w tureckiej społeczności tradycja, jest odzwierciedleniem gościnności, przyjaźni i umiłowaniem określonego sposobu spędzania czasu.
Parzenie to prawdziwy rytuał, wymagający dokładności i cierpliwości, ale efekt wynagradza wszystkie trudy. Zmielona ziarna po połączeniu z wodą i cukrem trzykrotnie należy doprowadzić do momentu "spienienia", na przemian zdejmując i stawiając tygielek na ogniu, pilnując aby nie doprowadzić do wrzenia.