-
KAWA
Kawowe BestSellery
-
HERBATA
POLECANE:
Skrzynka herbat Sir William's Tea 90 szt
125,00 złMoya Matcha - zestaw startowy Haru
189,00 złMagia Świąt 40g - Fruits Collection
7,00 zł 10,00 złPrzy Kominku 40g - Essential Collections
9,80 zł 14,00 zł -
YERBA MATE
NASZE PROPOZYCJE:
-
SŁODKOŚCI
-
NA PREZENT
NA KAŻDĄ OKAZJĘ
-
EKSPRESY
Nivona CafeRomatica 759 HIT CENOWY
2 769,00 zł 2 999,00 złMelitta Purista F23/0-102 czarny + 2kg kawy GRATIS
1 680,00 zł 1 899,00 zł599,00 zł1 450,00 zł -
FILTRY
- CHEMIA
-
AKCESORIA
- NIŻSZA CENA * OKAZJE *
Koszyk zakupów
Koszyk zakupów
-
-
Skrzynka herbat Sir William's Tea 90 szt
125,00 złMoya Matcha - zestaw startowy Haru
189,00 złMagia Świąt 40g - Fruits Collection
7,00 zł 10,00 złPrzy Kominku 40g - Essential Collections
9,80 zł 14,00 zł -
-
-
-
Nivona CafeRomatica 759 HIT CENOWY
2 769,00 zł 2 999,00 złMelitta Purista F23/0-102 czarny + 2kg kawy GRATIS
1 680,00 zł 1 899,00 zł599,00 zł1 450,00 zł -
-
Mauro Premium 1kg
- Rodzaj: kawa ziarnista
- Skład: Arabica (50%) Robusta (50%)
- Stopień palenia: średni
- Zawartość kofeiny: wysoka
- Palarnia: Włochy
- Najlepiej spożyć przed: 30-11-2021
Koszty dostawy
Darmowa dostawa przy zakupach powyżej 300 złotych - dostępna dla wszystkich form wysyłki.
Forma przesyłki | Forma płatności | Koszt dostawy | Waga maks. |
---|---|---|---|
Pocztex kurier 48 | przedpłata | 11,50 zł | 27 kg |
Paczkomat InPost | przedpłata | 12,50 zł | 8 kg |
Przesylka kurierska FedEx | przedpłata | 14,00 zł | 27 kg |
Odbiór w punkcie: Poczta, Żabka, Biedronka, Orlen, kiosk Ruchu | przedpłata | 10,50 zł | 20 kg |
Przesyłka kurierska FedEx | pobranie | 17,00 zł | 27 kg |
Pocztex kurier 48 | pobranie | 13,50 zł | 27 kg |
Odbiór w punkcie: Poczta, Żabka, Biedronka, Orlen, kiosk Ruchu | pobranie | 12,50 zł | 20 kg |
Odbiór osobisty | przelew/pobranie | 0,00 zł | brak |
Formy płatności
Produkty takie jak ekspresy i inne akcesoria możesz kupić na raty z CA Raty (Credit Agricole). CA Raty dostępne są dla przesyłek innych niż pobraniowe.

Zamów telefonicznie: 609 088 121


Mauro Premium
czekoladowa z pikantną nutą
Kawa ziarnista Mauro Premium to zrównoważona mieszanka ziaren Arabica z Brazylii i Ameryki Środkowej, z intensywną, azjatycką Robustą. Ziarna poddane są powolnemu prażeniu, aż do osiągnięcia średniego profilu palenia. Pozwala to wydobyć z ziaren najbardziej pożądane cechy smakowe i aromatyczne, pozbawione drażniącej kwasowości i nadmiernej goryczki.
Mauro Prestige to pełna wyrazu i intensywności kawa, w której urzekną nas nuty czekolady, wzbogacone o przyjemną pikantność korzennych przypraw. Na powierzchni buduje gęstą i obfitą cremę. Za sprawą znaczącej ilości Robusty, posiada wysoką dawkę kofeiny, co czyni ją doskonałą kawą do pracy lub kawą poranną. Jest to propozycja, która powinna przypaść do gustu bardzo szerokiej gamie miłośników kawy. Spełni się zarówno jako mocne espresso, jak i baza dla latte macchiato czy cappuccino.
CHARAKTERYSTYKA KAWY
POCHODZENIE
![]() |
Rodzaj kawy ziarnista |
![]() |
Pochodzenie ziaren Ameryka Południowa i Środkowa, Azja |
![]() |
Palarnia Włochy |
SKŁAD I WŁAŚCIWOŚCI
![]() |
Skład 50% Arabica, 50% Robusta |
![]() |
Stopień palenia średni |
![]() |
Zawartość kofeiny wysoka |

PREFEROWANE SPOSOBY PRZYGOTOWANIA
Kawa Mauro Premium doskonale nadaje się do większości sposobów parzenia. Przygotujesz ją w ekspresie automatycznym lub kolbowym. A po odpowiednim zmieleniu możemy ją zaparzyć także w kawiarce, french press'ie, metodami przelewowymi lub tradycyjnymi.
EKSPRES AUTOMATYCZNY Ta kawa doskonale smakuje z ekspresu automatycznego. |
![]() |
EKSPRES KOLBOWY Posiadacze ekspresów kolbowych, będą zachwyceni jej głębią smaku. |
![]() |
EKSPRES PRZELEWOWY Parząc ją w ekspresie przelewowym, aromat przyjemnie pobudzi zmysły. |
![]() |

![]() |
FRENCH PRESS Amatorzy kawy "pressowanej" na pewno docenią jej walory. |
![]() |
KAWIARKA Espresso przygotowane w kawiarce z pewnością Cię nie zawiedzie. |
![]() |
SPOSÓB TRADYCYJNY Jeśli lubisz tradycyjną "polską parzoną" ta kawa jest dla Ciebie. |
PROFIL SMAKOWY KAWY
Kawa Mauro Premium będzie świetna do przygotowania mocnego espresso, a także kaw mlecznych typu Latte Macchiato czy Cappucino . Charakteryzuje ją przyjemny, czekoladowy smak z nutą pikantnych przypraw i gęsta , obfita crema.

Intensywność (5/10) ★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ |
Aromat (5/10) ★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ |
Crema Gęsta i obfita, o złotym odcieniu. |
Body (8/10) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ |
NUTY AROMATYCZNE Przenikające się nuty czekolady i przypraw. |
![]() ![]() |
Co to są nuty aromatyczne ?
Można by pomyśleć, że mówiąc o nutach aromatycznych czy smakowych w kawie, mamy na myśli latte z syropem waniliowym lub kawy aromatyzowane, nic podobnego. Nuty aromatyczne to najczęściej subtelne, delikatnie wyczuwalne różnice smaku i aromatu, wyróżniające poszczególne kawy. Te drobne niuanse wynikają przede wszystkim z pochodzenia, warunków klimatycznych i gatunku, ale także procesu przygotowania i palenia ziaren. Idąc nieco na skróty można powiedzieć, że kawa pochodząca z Ameryki Południowej jest delikatnie słodka, w tych z Afryki możemy wyczuć cytrusy lub kwiaty, a azjatyckie odmiany charakteryzuje niższa kwasowość i nuty przypraw. Nie bez znaczenia jest również wysokość, na której uprawiane są krzewy kawowca. Im wyżej położona jest plantacja, ziarna dojrzewają wolniej i mają możliwość wytworzenia większej ilości cukrów i aromatów, dając szlachetniejszy smak. Producenci łączą ze sobą różne ziarna, eksperymentują z procesami palenia, dając nam w ten sposób bukiet różnorodnych nut aromatycznych.
Caffé Mauro - kawa ze słonecznej Kalabrii

Caffé Mauro zostało założone przez charyzmatyczną postać Demetrio Mauro. Urodzony w 1905 roku, w Reggio Calabria, Demetrio już jako dziesięcioletni chłopiec pracował na statkach pływających po cieśninie. Cały czas kiełkowało w nim marzenie o własnej firmie. W 1930 roku, po latach wyrzeczeń, kupił swoją pierwszą łódź „Salvatore Padre”, po czym w 1936 przeniósł, swoją działalność na tereny włoskich kolonii w Afryce, gdzie założył biuro podróży. Niestety II Wojna Światowa sprawiła, że stracił wszystko i musiał zaczynać ponownie od zera. Wrócił do kraju i w 1946 roku, w rodzinnej Kalabrii, założył własną, małą palarnię Caffe Mauro. Demetrio wykazywał się niebywałą intuicją, wyprzedając swoje czasy i dostrzegając rolę marketingu w promowaniu marki i produktu. W czasach gdy nikt nie mówił o marketingu, on zwracał uwagę na rolę koloru i formy opakowania w rozpoznawalności produktu. Postacie z reklam Caffe Mauro, Meksykanie Chico i Manolo na dzień dzisiejszy stały się kultowymi i są jednoznacznie kojarzone z marką Mauro w całych Włoszech.
Firma rozrastała się, aż w 1997 roku konieczne było zbudowanie nowej fabryki Villa San Giovanni. Od 2008 roku Caffe Mauro stało się częścią holdingu Independent Investments, który skierował firmę na nowe drogi rozwoju. Na dzień dzisiejszy palarnia Caffe Mauro jest obecna w 35 krajach świata, na stałe zapadając w pamięci swoich klientów jako producent najwyższej jakości kawy.
Opis
Producent | Caffe Mauro |
Rodzaj kawy | ziarnista |
Skład | Arabica (50%) Robusta (50%) |
Zawartość kofeiny | wysoka |
Stopień palenia | średni |
Kraj palenia | Włochy |
Waga | 1 kg |
Najlepiej spożyć przed | 30-11-2021 |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. |