New York CAFFE EXTRA P 1kg

  • Rodzaj: kawa ziarnista
  • Skład: Arabica (80%) Robusta (20%)
  • Stopień palenia: średni
  • Zawartość kofeiny: średnia
  • Palarnia: Włochy
  • Waga: 1kg
  • Najlepiej spożyć przed: 30-11-2023
Produkt dostępny w magazynie!

Zamów teraz, a przesyłkę nadamy o 14:00 dziś

122,00 zł Brutto
sztuki

clear

Koszty dostawy

Darmowa dostawa przy zakupach powyżej 300 złotych - dostępna dla wszystkich form wysyłki.

Forma przesyłkiForma płatnościKoszt dostawyWaga maks.
Pocztex kurier 48 przedpłata 11,50 zł 27 kg
Paczkomat InPost przedpłata 12,50 zł 8 kg
Przesylka kurierska FedEx przedpłata 14,00 zł 27 kg
Odbiór w punkcie: Poczta, Żabka, Biedronka, Orlen, kiosk Ruchu przedpłata 10,50 zł 20 kg
Przesyłka kurierska FedEx pobranie 17,00 zł 27 kg
Pocztex kurier 48 pobranie 13,50 zł 27 kg
Odbiór w punkcie: Poczta, Żabka, Biedronka, Orlen, kiosk Ruchu pobranie 12,50 zł 20 kg
Odbiór osobisty przelew/pobranie 0,00 zł brak

Formy płatności

formy płatności

Produkty takie jak ekspresy i inne akcesoria możesz kupić na raty z CA Raty (Credit Agricole). CA Raty dostępne są dla przesyłek innych niż pobraniowe.

Sprawdź koszt wysyłki i formy płatności koszty wysyłki

Zamów telefonicznie: 609 088 121

Kubki Termiczne Contigo
Promocja Pellini TOP

NEW YORK EXTRA P
charakterystyka kawy

POCHODZENIE

Rodzaj kawy
ziarnista
Pochodzenie ziaren
Ameryka Środkowa, Indie
Palarnia
Włochy

SKŁAD I WŁAŚCIWOŚCI

Skład
80% Arabica 20% Robusta
Stopień palenia
średni
Zawartość kofeiny
średnia
kawa5.jpg

OPIS PRODUKTU

New York Extra P - mariaż delikatności i temperamentu

Kawa ziarnista New York Caffe Extra P to mieszanka łagodnej Arabiki (80%), do której dodano niewielką ilość wyrazistej, indyjskiej Robusty (20%). Zachowanie pełni smaku i aromatu zapewnia tradycyjne, średnie palenie w tradycyjnych piecach bębnowych. W efekcie otrzymujemy kawę o naturalnej, subtelnej słodyczy oraz nutami aromatycznymi owoców i karmelu, podkreślonych wyrafinowaną goryczką Robusty. Ta propozycja zachwyci wszystkich zarówno w postaci klasycznego espresso jak i mlecznych specjałów typu latte lub cappuccino.

PREFEROWANE SPOSOBY PRZYGOTOWANIA

EKSPRES AUTOMATYCZNY
Ta kawa doskonale smakuje z ekspresu automatycznego.
EKSPRES KOLBOWY
Posiadacze ekspresów kolbowych, będą zachwyceni jej głębią smaku.
EKSPRES PRZELEWOWY
Parząc ją w ekspresie przelewowym, aromat przyjemnie pobudzi zmysły.
Sposoby parzenia
FRENCH PRESS
Amatorzy kawy "pressowanej" na pewno docenią jej walory.
KAWIARKA
Espresso przygotowane w kawiarce z pewnością Cię nie zawiedzie.
SPOSÓB TRADYCYJNY
Jeśli lubisz tradycyjną "polską parzoną" ta kawa jest dla Ciebie.

PALARNIA NEW YORK CAFFE

Palarnia kawy New York Caffe pochodzi z jednego z najpiękniejszych regionów Włoch, Toskanii. Powstała bardzo dawno temu, bo jeszcze w latach trzydziestych XX wieku. Intrygująca nazwa pochodzi od baru, którego właścicielem był Pan Ugo Incerpi, który podążając za pewnym pomysłem zakupił maszynę do wypalania kawy. Powodem tej inwestycji była chęć zaoferowania swoim klientom wyjątkowego produktu, w postaci kawy ze świeżo wypalanych ziaren. Idea okazała się doskonałym posunięciem, jego kawa była tak dobra, że wieść o tym rozniosła się błyskawicznie. Bywało, że w weekendy pojawiali się nawet klienci także z Florencji, aby napić się pysznej kawy „Sor Ugo”. New York, jako marka kawy, wraz ze swoim klasycznym logo, pojawiła się około 1935 roku, lekko przeprojektowana wersja jest używana do dnia dzisiejszego. Dziś marka jest znana w całej Europie, większości krajów Afryki, Ameryki Północnej i Azji, gdzie klienci raczą się wysokiej jakości kawami New York.

Masz pytanie? Zadzwoń 609 088 121

NEW.Z.EXT.P.1
8002436740002
49 sztuki

Opis

ProducentNew York
Rodzaj kawyziarnista
SkładArabica (80%) Robusta (20%)
Zawartość kofeinyśrednia
Stopień paleniaśredni
Kraj paleniaWłochy
Waga1 kg
Najlepiej spożyć przed30-11-2023
Przeznaczenieekspres automatyczny
ekspres kolbowy
ekspres przelewowy
french press
kawiarka

New York CAFFE EXTRA P 1kg

122,00 zł