Passalacqua Cremador 1kg

  • Rodzaj: kawa ziarnista
  • Skład: Arabica (70%), Robusta (30%)
  • Stopień palenia: ciemny
  • Zawartość kofeiny: średnia
  • Palarnia: Włochy
  • Waga: 1kg
  • Data palenia: 30-07-2019
  • Najlepiej spożyć przed: 30-06-2023

Przykro nam, produktu nie ma obecnie na stanie.
95,01 zł Brutto
sztuki

clear

Koszty dostawy

Darmowa dostawa przy zakupach powyżej 300 złotych - dostępna dla wszystkich form wysyłki.

Forma przesyłkiForma płatnościKoszt dostawyWaga maks.
Pocztex kurier 48 przedpłata 11,50 zł 27 kg
Pocztex kurier 48 pobranie 14,50 zł 27 kg
Przesylka kurierska GLS przedpłata 14,90 zł 27 kg
Przesyłka kurierska GLS pobranie 16,90 zł 27 kg
Paczkomat InPost przedpłata 12,50 zł 8 kg
Pocztex odbiór w punkcie: przedpłata 10,50 zł 20 kg
Pocztex odbiór w punkcie: pobranie 12,50 zł 20 kg
ORLEN Paczka: przedpłata 8,60 zł 10 kg
Odbiór osobisty przelew/pobranie 0,00 zł brak

Formy płatności

formy płatności

Produkty takie jak ekspresy i inne akcesoria możesz kupić na raty z CA Raty (Credit Agricole). CA Raty dostępne są dla przesyłek innych niż pobraniowe.

Sprawdź koszt wysyłki i formy płatności koszty wysyłki

Zamów telefonicznie: 609 088 121

Promocja O'ccaffe
Johan & Nystrom

PASSALACQUA CREMADOR
charakterystyka kawy

POCHODZENIE

Rodzaj kawy
ziarnista
Pochodzenie ziaren
Ameryka Południowa i Środkowa, Azja
Palarnia
Włochy

SKŁAD I WŁAŚCIWOŚCI

Skład
70% Arabica, 30% Robusta
Stopień palenia
ciemny
Zawartość kofeiny
średnia
kawa5.jpg

OPIS PRODUKTU

Passalacqua Cremador - kompozycja ciemno palonych ziaren

Kawa ziarnista Passalacqua Cremador to mieszanka najlepszych ziaren gatunków Arabica z Ameryki Południowej i Środkowej z intensywną, azjatycką Robustą. Zastosowany ciemny profil palenia, tak typowy dla kaw z południa Włoch, pozwolił na całkowite wyeliminowanie kwasowości. Co ciekawe, pomimo ciemnego palenia, kawa zachowała delikatny i łagodny smak. Ponad to charakteryzuje się jeszcze kremową konsystencją i trwałą pianką crema.

Doskonała zarówno jako klasyczne espresso jaki podstawa to mlecznych specjałów typu latte macchiato lub cappuccino. Najlepiej sprawdzi się parzona w ekspresach automatycznych i kolbowych.

PREFEROWANE SPOSOBY PRZYGOTOWANIA

EKSPRES AUTOMATYCZNY
Ta kawa doskonale smakuje z ekspresu automatycznego.
EKSPRES KOLBOWY
Posiadacze ekspresów kolbowych, będą zachwyceni jej głębią smaku.
EKSPRES PRZELEWOWY
Parząc ją w ekspresie przelewowym, aromat przyjemnie pobudzi zmysły.
Sposoby parzenia
FRENCH PRESS
Amatorzy kawy "pressowanej" na pewno docenią jej walory.
KAWIARKA
Espresso przygotowane w kawiarce z pewnością Cię nie zawiedzie.
SPOSÓB TRADYCYJNY
Jeśli lubisz tradycyjną "polską parzoną" ta kawa jest dla Ciebie.

PALARNIA KAWY PASSALACQUA

Passalacqua to palarnia, której dzieje sięgają końca lat 40 ubiegłego wieku. Tuż po zakończeniu wojny, w spustoszonym kraju, trudno było się utrzymać i wyżywić. Nestor rodu, Samuel pracował jako przedstawiciel handlowy, a jego trzej synowie łapali się różnych zajęć aby go wspomóc. Za sprawą okazyjnego zakupu pieca do wypalania kawy rozpoczęli przygodę trwającą po dziś dzień.

Dziś palarnia spod znaku indiańskiego chłopca jest rozpoznawalna na całym świecie i to zarówno z poziomu importera surowca jak i eksportera gotowego produktu. Rozwój i inwestycje w nowe technologie idą w parze z poszanowaniem tradycji, co bez wątpienia docenia stale rosnąca rzesza klientów marki Passalacqua.

Masz pytanie? Zadzwoń 609 088 121

PAS.Z.CRE.1
8003303058114

Opis

ProducentPassalacqua
Rodzaj kawyziarnista
Skład Arabica (70%) Robusta (30% )
Zawartość kofeinyśrednia
Stopień paleniaciemny
Kraj paleniaWłochy
Waga1 kg
Data palenia30-07-2019
Najlepiej spożyć przed30-06-2023
Przeznaczenieekspres automatyczny
ekspres kolbowy

Passalacqua Cremador 1kg

95,01 zł
Komentarze (0)